Ivan Čevizović izabran je za predsjednika HKPS

Dana 1. prosinca 2023. godine je u Zagrebu održana 4. Izborna skupština Hrvatske komore poreznih savjetnika.

Dosadašnji predsjednik Komore, gospodin Damir Brajković je uvodno napravio kratki osvrt na mandat u prethodne četiri, odnosno osam godina koliko je obnašao funkciju predsjednika. U navedenom razdoblju se Komora razvijala te s današnjim danom broji 97 članova koji su položili ispit za poreznog savjetnika, od čega trenutno njih 57 aktivno obavlja djelatnost. Istaknuo je da je uvijek nastojao poticati suradnike u Izvršnim odborima na zajedničko promicanje interesa struke i Komore, kako u djelovanju pred državnim tijelima i institucijama sa kojima Komora surađuje u Hrvatskoj i inozemstvu, tako i svakodnevnom radu poreznih savjetnika. Na kraju je zahvalio svim suradnicima, a budućem predsjedniku i vodstvu Komore zaželio uspjeh u radu.

Novoizabrani predsjednik Komore je doc. dr. sc. Ivan Čevizović. U razdoblju od 2015.-2019. godine je obnašao dužnost potpredsjednika HKPS. U svom izlaganju je svim članovima Skupštine zahvalio na ukazanom povjerenju. Kao predsjednik Komore planira nastaviti na jačanju Komore i njezinoj prepoznatljivosti u državi i na međunarodnom planu. Između ostalog je istaknuo da vrijeme pred nama nosi brojne izazove, ali temeljna misao mora ostati daljnji razvoj profesije i povećanje broja aktivnih poreznih savjetnika.

Za potpredsjednike Komore su izabrani Darko Augustinović, Ivica Baban i Maja Živanović Ivankić.

U Izvršni odbor Komore su izabrani Sandra Dujmović, Marijan Filković i Danijela Moskalj.

U Nadzorni odbor Komore su, kao predstavnici Komore izabrani Željka Becić i Damir Novački, dok je predstavnica Ministarstva financija Marijana Vuraić Kudeljan.

U Stegovno vijeće Komore su izabrani Igor Banović, Ilija Braovac, Dean Cimera, Miljenka Cutvarić i Bojan Huzanić.