Održan sastanak u Središnjem uredu Porezne uprave

Pomoćnik ministra financija – ravnatelj Porezne uprave g. Zdravko Zrinušić i zamjenica gđa. Marijana Vuraić-Kudeljan, u petak 11. ožujka 2016. godine u Središnjem uredu Porezne uprave u Zagrebu primili su predstavnike Hrvatske komore poreznih savjetnika.
HKPS su predstavljali predsjednik Damir Brajković, potpredsjednik Marko Ćavar, članovi Izvršnog odbora Vlatko Jelčić i Darko Augustinović, a cilj sastanka bio je nastavak na aktivnostima unaprjeđenja suradnje sa Ministarstvom financija – Poreznom upravom i iznošenje prijedloga na unaprijeđenju zakonske porezne regulative.

Za unaprijeđenje suradnje dogovoreno je da HKPS nastavi sa svojim članovima sudjelovati kod izrade prijedloga zakona i podzakonskih akata koji su u nadležnosti Porezne uprave putem svojih tijela.

Na sastanku je predloženo i da se u poreznim reformama koriste stručnost i iskustva članova Komore poreznih savjetnika, kako bi HKPS doprinjela unaprijeđenju poreznog sustava.

Dogovoreno je i da će se održavati češći radni sastanci sa PU, na kojima bi se raspravljale zajedničke teme na korist jačanja zakonitosti, profesionalnosti i transparentnosti provođenja poreznog postupka i tumačenja materijalnih propisa, od obostranog interesa.